Search This Blog

Thursday, January 1, 2009

صید ماهی کپور با پشه

صید ماهی کپور با پشه
 
صید کپور با سیستم فلای فیشینگ در ایران
 
صید ماهی کپور با سیستم فلای فیشینگ fly fishing for carp
 
 
فلای فیشینگ در برکه  Carp House قسمت - 1


IMG_0169.jpg
IMG_0170.jpg

اولین تجربه گروه ماهیگیری ایران فیشینگ در صید ماهی کپور در برکه مصنوعی Carp House به وسیله سیستم ماهیگیری فلای فیشینگ.

IMG_0290.jpg

در شروع نوشتن خاطرات ماهیگیری این برنامه با معرفی Carp House آغاز می کنیم . Carp House باغ زیبای در حاشیه شهر شیراز می باشد که مدیریت این باغ  با جناب آقای حسین گودرزی نویسنده سایت ایران فیشینگ می باشد که در این باغ برکه زیبای و جود دارد که در آن ماهی های کپور، قزل آلای رنگین کمان و گلد فیش زندگی می کنند. مکانی زیبا و آرام برای ماهیگیری بگیرو رها کن و  تمرین تاکتیک هاو تکنیک ماهیگیری فلای فیشینگ.

IMG_0289.jpg

درسته محیط این برکه مصنوعی می باشد ولی قدمت زندگی ماهیان کپور آن به چند سال می رسد و حتی این ماهیان در این برکه نثل ها زندگی کرده اند به دلیل شرایط بومی این برکه ماهی های کپور آن به بیشترین سایزی که رسیدن وزن 4 کیلو گرم بوده و اکثریت میانگین وزن ماهیان آن برکه به 1 کیلو گرم می رسد و بیشترین عمق این برکه دومترو نیم می باشد.

IMG_0176.jpg

جناب آقای گودرزی نویسنده سایت ایران فیشینگ www.iranfishing.org
 در ابتدای ماهیگیری ما تصمیم گرفتیم که که بدون طعمه پاشی به صید ماهیان کپور به پردازیم ولی بعد از کمی ماهیگیری متوجه شدیم که ماهیان کپور این برکه از چیزی که ما فکر می کردیم باهوش تر هستند و دست به گریبان طعمه پاشی شدیم اونم با طعمه خرده نان که ماهیان آن برکه به آن علاقه شدیدی داشتند در ابتدا ماهیان گلد فیش واکنش زیادی نصبت به پشه ها نشان می داند و کار ما را خراب می کردند ولی با انتظاری اندک موفق به صید اولین کپور در این برکه شدیم و  با در دست گرفتم سیستم ماهیگیری این برکه موفق به صید و رها سازی ماهیان زیادی شدیم که عکس های زیادی گرفته شده که در چند قسمت در سایت قرار می گیرد.

IMG_0198.jpg

هدف ما از ماهیگیری در برکه مصنوعی Carp House این بود که حس مالکیت ماهیان را احساس کنیم و برای همین ماهیانی که صید می کنیم را آزاد کنیم که این حس مالکیت همیشه باقی بماند و ماهی ها همیشه در این برکه زندگی کنند مثالی کوچک برای دریاچه های طبیعی ، ما باید همیچن حسی را برای همه دریاچه های طبیعی داشته باشیم و از منابع ماهیان آن محافظت کنیم به گونه ای که احساس کنیم آن دریاچه ها مثل برکه Carp House متعلق به خدمان می باشد و همیشه در ماهیگیرها یمان از سیستم بگیرو رها کن استفاده کنیم

IMG_0216.jpg

جناب آقای گودرزی نویسنده سایت ایران فیشینگ ..

IMG_0217.jpg
IMG_0218.jpg
IMG_0219.jpg
IMG_0224.jpg
IMG_02645.JPG
IMG_0226.jpg
IMG_0227.jpg
از جناب آقای حسین گودرزی نویسنده سایت ایران فیشینگ تشکر می کنیم به خاطر برنامه ریزی این ماهیگیری و زحمت های که در سایت می کشند

IMG_0195.jpg
IMG_0181.jpg
IMG_0183.jpg
IMG_0187.jpg
IMG_0186.jpg

واقعا ! یعنی میشه ماهی کپورو با فلای گرفت



ماهیگیری ورزشی رو تو ایران شروع کردم جای که اگه آدم های غیره ماهیگیر و عادی تورو با چوب چرخ ماهیگیری ساده میدیدن کنار آب همه چشمها گرد می شد و با تعجب نگات می کردن حالا فکرشو کن همین حسو حالو ماهیگیرا زمانی نصبت به تو داشتن که چوبو چرخ فلای تو دستد بود ، چشماشون گرد می شد و می گفتن واقعلا فلای کار می کنی مگه جواب میده می گن که فلای فیشینگ تو ایران جواب نمی ده ؟















ماهیگیران ایران کاملا سنتگرا بودند و با روش های نوین ماهیگیری نا آشنا و غریبه بودند تازه کلی طول کشید که به همه ثابت کردم ماهی قزل آلارو میشه با فلای گرفت حالا فکرشو کن چه مسیر طولانی در پیش داشتم که روش صید ماهی کپورو با فلای به همه معرفی کنم تا اگه ماهیگیری با این صحنه ها رو به رو شد یه علامت تعجب تو سرش به وجود نیاد . . .


یه برکه مصنوعی پیدا کردم تویکی از باغ های رفقا جای که شرایط ایده آلی برای فلای برای کپور داشت وقتی برای پارتی به این باغ می رفتیم یه نگاهی تو عالم مستی به دریاچه مینداختم و به صورت تصادفی می دیدم که زنبور وشاپرک های که رو آب میوفتن توسط ماهی های کپور اون دریاچه خورده می شدند چون مست مست بودم این صحنه هارو صحنه آهسته می دیدم و سریع تو ذهنم ماهیگیری فلای نمایان می شد و به بهانه پارتی های مکرر پای چوب و چرخ فلای هم به اون باغ بازشد و دیگه به جای بالارفتن لیوان مشروب  فلای باکسو تو دست میگرفتم و مشغول گره زدن کنار برکه مصنوعی خودمون می شدم ، ماهی هارو میدیدم چهار متر دور تر از من در حالا ورجه ورجه کردن هستند و شوقو اشتیاقم برای گرفتن اونا با سیستم فلای بیشتر می شد . . . .



فکر می کردم تو طبیعت هستم و برکه جلوم دریاچه هست تمام اصول ماهیگیری و استتار و سکوت رو رعایت می کردم اونجا گل زیاد بود برای همین زنبور های عسل زیادی اونجا مشغول پرسه زدن روی گل ها بودند و توی آب هم می افتادند و ماهی های کپور هم سریع ترتیب اونارو می دادند خوب فلای یعنی الگو برداری از طبیعت ، نه من می خواستم فرمول شیمی کشف کنم یا صفینه فضایی هوا کنم فقط باید تو فلای باکسم دنبال پشه مصنوعی زنبور می گشتم و اونو تو ماهیگیری فلای استفاده می کردم و از طبیعت و اتفاقاتی که اونجا می افتاد الگو برداری می کردم . . . .




 






دستام می لرزید مثل اینکه نماینده فلای کارای ایران بودم می خواستم یه سیستم ماهیگیری رو برای اولین بار تست کنم اونم صید ماهی کپور بافلای بود به اندازه کافی همه رو شگفت انگیز کرده بودم در صید ماهی قزل آلا با فلای حالا نوبت ماهی کپور بود . . . . .
تا پشه رو روی آب انداختم به جای اینکه ماهی ها بیان  به سمتش همه ماهی ها فرار می کردند کار ساده ای نبود با سعی و تلاش فراوان آخر موفق شدم ماهی هارو فریب بدم . . .
زمانی که دیدم یه ماهی کپور با دهان باز به سمت پشه مصنوعی زنبور من اومد و انو بلعید و به زیر آب رفت با صدای بلند گفتم yes    yes   yes   خودشه و سرچوب فلایم یک دفعه نیم دایره شده واقعا حس خوبی داشتم موفق شده بودم با سیستم فلای فیشینگ ماهی کپور بگیرم و خیلی خوشحال بودم ، این صحنه زیبا هر هفته تکرار می شد و صید ماهی کپور برام خیلی معمولی شده بود و از ماهیگیر بودن خودم لذت می بودم که یه ماهیگیر فلای کارم که داره ماهی کپورو با سیستم فلای میگیره اون لذتی که چوب وچرخ فلای بهم می داد اون بزری های مشروب در برابرش هیچ بودند . . . .
Yes yes yes


ارادتمند شما  ابی فیشر
اتریش
7/1/2013


فیلم صید و رهاسازی ماهی کپور





صید ماهی کپور با پشه

صید کپور با سیستم فلای فیشینگ در ایران

صید ماهی کپور با سیستم فلای فیشینگ fly fishing for carp

تا چند ماه پیش حتی من نمی تونستیم دوستان خود را متقاعد کنیم که می شود ماهی قزل آلا را با سیستم فلای فیشینگ گرفت ولی الان بحث صید ماهیان گرمابی هست با سیستم فلای فیشینگ و صید ماهی قزل الا  با فلای فیشینگ فقط یکی از شاخه های سیتم فلای فیشینگ می باشد. 

به قول دوست عزیزم امین آقا که می گه ماهیگیرا تو این دوره زمونه فقط می خوان یه چیزی بندازن تو آب ماهی بگیرن اصلا تو فکر این نیستند که کمی درباره ماهیگیری که انجام می دنند تحقیق کنند.
داستان صید ماهی های گرمابی از رودخانه ها شروع شد جاهای که ما مجبور بودیم از نبود دست رسی به مکان های صید ماهی قزل الا با چوب و چرخ فلای به جون ماهی های زردک و زردپر و کولی و ماهی صفید بیوفتیم.

ما از روی ناچاری و کمبود امکانات و محیط های ماهیگیری مجبور به صید ماهی زردک با سیستم فلای شدیم حدود دها برنامه ماهیگیری صید زردک رو بافلای انجام دادیم تا سر انجام با نحوه غذا خوردن و عادات این ماهی اشنا شدیم و موفق به صید این ماهی بسیار سخت کوش و با حوش شدیم و بعد ها همین جور کلیک کردیم روی دیگر ماهیان گرمابی که نوبت ماهی کپور رسید.

 من کاره تازه و نوی را انجام نمی دادم تمام این روش ها قبلا در سرتاسر دنیا به صورت رایج انجام می شده و در حال انجام هست ولی در ایران خیلی نوپا بود برای همین مثل غار نشینان دنبال کشف حقایق بودم با کمک دوستان و سرچ در مطالب نوشته شده توسط دیگر ماهیگیران سرتاسر دنیا.
تا اینکه هم در محیط طبیعی و هم در محیط برکه های مصنوعی موفق به صید ماهی کپور شدم اونم با سیستم فلای فیشینگ که در این مقاله هرانچه اطلاعاتی را که بدست اوردمو در اختیار تمام دوستان قرار می دهم.

صید ماهی کپور هم به خودی خود انجام نمی گیره فصل به خصوص داره شرایط بخصوص داره که حتی یکی از این فاکتور ها بلنگه صید ماهی کپور با سیستم فلای فیشینگ به خوابی و رویایی بیش مبدل نمی گردد.
اولین نکته در صید ماهی کپور با استفاده از سیستم فلای فیشینگ این می باشد که ماهیگیر دید کامل را نصبت به ماهی داشته باشد که متعصفانه در این سر زمین  نه تنها ماهی بلکه هر موجودی که ما ایرانی ها دید کامل نصبت به اون داشته باشیم به خودی خود نابود می شود و قصد شکار اونو دارین نه صید حالا با هرچی شده تفنگ یا نیزه یا روش های دیگر فقط هدفمان کشیدن ماهی از آب به بیرونه و روش برای ما فرقی نمی کنه ، وای برما مردمان جهان سومی.
پس  اولین شرط صید ماهی کپور با سیستم فلای فیشینگ بر این شد که ما دید کامل به ماهی در زیر آب داشته باشیم.
زمانی ما می توانیم ماهی کپور رو با چشم به بینیم که ماهی وارد آب های کم عمق شده یا برای جفت یابی یا از روی امنیت. یادمه یه بار تو دریاچه هفت برم تو فصل بهار که برای تفریح به اونجا رفته بودیم می دیدم که ماهی های کپور بزرگ وارد عمق های کم آب شدند و اینقدر سرگرم انتخاب جفت هستند که اصلا توجه ای به ما که داریم کنار اب به اونا نگاه می کنیم توجه نمی کنند و ماهم با علاقه زیاد مشغول تماشایی اونا بودیم ماهی های کپور 80 یا 90 سانتی ولی بالاخره می دونید سرانجام اون ماهی های عاشق مست چی شد توسط داسه محلی ها شکار شدند واینم پایان غم انگیز اون روز.
به نظر من بهترین حالت صید ماهی کپور در برکه های مصنوعی وشخصی خود ادم هست دیگه به کسی اجازه همچین وحشی بازی های رو تو اون برکه نداره وراحت می تونی به ماهیگیری خودت به پردازی. . .
زمانی که ما ماهی کپور را مشاهده کردیم می تونیم با یه پرتاب پشه مورد نظر رو به نزدیکی اون ماهی ها پرت کنیم به جای که در مقابل دید ماهی باشد مطمعن باشید اگه ماهی نترسیده باشد حتما پشه شمارو می بلعد و فقط شما باید با ضربه آروم پشه رو در لب ماهی جا بزنید. در صورت ندیده شدن پشه توسط ماهی کپور شما می توانید با حرکت های کوتای به پشه جلب توجه ماهی رو به پشه متمرکز کنید تا پشه را به بیند. پشه های که برای ماهی کپور استفاده می شود اکثر دارای چشم های بزرگی می باشد  . . .  حالا خارج از مدل های که ماهیگیران اوپایی معرفی کردند ما هم می توانیم برای خودمان پشه های طراحی کنیم که مخصوص اون مکانی باشه که می خوایم توش فلای کار کنیم برای مثلا طبق اطلاعاتی که از رژیم غذای کپور های برکه ای که در اون فلای کار می کنم بدست این اصلاعات رو به دست اوردم که ماهی های کپور اون بر که علاقه شدیدی به شاپرک های دارند که بر سطح آب می افتد و درحال دستو پازدن می باشند و با امدن بر سطح آب و با یک مکش اون شاپرک را می بلعند خوب خیلی ساده هست من می تونم اون شاپرک هارو روی قلاب شبیه سازی کنم و همون افتادن شاپرک بر سطح دریاچه را شبیه سازی کنم به  همین سادگی ماهی کپور زیبا طعمه وسوسه های درونی خودش میشه . . .
در سیستم فلای فیشینگ هیچ وقت حرف طعمه های طبیعی نیست و حتی ما نباید از طعمه پاشی  استفاده کنیم زیرا زیبایی کار ما از بین می رود چون ما فلای کار ها دیگه هیچ اعتقادی به طعمه های طبیعی نداریم. ولی به نا چار تو دریاچه های طبیعی من جبور شدم که دو تا ماهی رو دو ره م جمع کنم از طعمه پاشی طبیعی استفاده کردم و لی زیاد برام جالب نبود صید اون ماهی ها. سرنجام سرنوشت ماهی هایک ه در عمق های کم برای خوردن طعمه هر روز سرو کله اناه پیدا می شد در دام تور صیادان افتادند اینم استفاده از تاکتیک طعمه پاشی بود که به مرگ ماهی ها منجرب شد.



صید ماهی کپور با سیستم فلای فیشینگ صید ماهی, ماهی کپور, ماهی, کپور, سیستم, فلای, فیشینگ

صید ماهی کپور با سیستم فلای فیشینگ
ایران / استان فارس / شهر شیراز 

















همه چیز درباره فلای فیشینگ

تاکتیک ماهیگیری فلای فیشینگ high sticking drift nymph





شاید خیلی وقت ها ماهیگیران فلای کار تاکتیک های رو توماهیگیری به کار می برن که از نظر دیگر ماهیگیرانی که آشنایی با سیستم فلای ندارند خیلی خنده دار به نظر برسه ولی دوستان به این صورت نیست که شما فکر می کنید فلای به این معنی نیست که ما حتما باید نخ ماهیگیری خودمونو به پرواز دربیاریم و چندین متر به جلو پرتاب کنیم تا بتونیم ماهی قزل الا صید کنیم . با کمک تمامی دوستان عزیزم جناب آقای دارا و احسان آهنگر و تمریناتی که داشتم موفق به نوشتن این مقاله شدم درسته زیاد تخصصی و حرفه ای نیست ولی یک ثبک مهم در فلای محصوب میشه.



ما در این مقاله درباره تاکتیک ماهیگیری high sticking drift nymph صحبت می کنیم . یادمه زمانی که داشتم این سیستم رو تمرین می کردم یکی از دوستام که اطلاعی از فلای نداشت به من گفت که تو که فلای کار نمی کنی بیشتر شبیه ورزش پینگ پنگه حرکاتی که انجام می دی.




در روش
high sticking drift nymph ما با پرواز های بلند سرو کار نداریم و با آزاد کردن فقط چند متر نخ می تونیم این روش رو انجام بدیم و پشه های که در این روش از انها استفاده می کنیم پشه های هستند از دسته نمف که به راحتی به زیر آب فرو می روند و وزن آنها هم باید به صورتی باشد که زمانی که در جران آب قرار می گیرند به راحتی در میان آب یا نزدیک به کف آب به راحتی بتونه با جریان آب حر کت کنه.


من سعی می کنم مقاله رو خیلی خیلی ساده بیان کنم که دوستان فکر نکنند که فلای کار ها روی کره ماه این روش هارو یاد میگیرن و تمرین می کنند نه این روش هارو ما خیلی راحت می تونیم یاد بگیریم و در ماهیگیری ها از آنها استفاده کنیم. در تاکتیک ماهیگیری high sticking drift nymph ما باید حتما وارد آب بشیم تا بتونیم نقطه مناسبی که حدس می زنیم گردش ماهی در آن صورت می گیرد رو انتخاب کنیم برای همین باید وارد آب بشیم و بعد از انتخاب مکان مناسب و رها سازی چند متر نخ از روی موتور با یک پرتاب کوتاه نخ رو به سمت مخالف جریان آب به بالا دست پرتاب می کنیم دقت داشته باشید که زیاد نخ اصلی ما با آب تماس نداره و بیشتر این لیدر ما هست که با آب تماس داره یا در آب فرو میره ولی درشرایطی هم می تونیم این پرتاب هارو با فاصله از خودمون انجام بدیم و مقداری از نخ ما هم با آب در گیر میشه ، زمانی که ما پشه نمف خودمون به بالا دست جریان آب پرتاب کردیم به اون اجازه می دیم که با جریان آب به پایین دست خودمون حرکت کنه و با حرکت لیدر و پشه در زیر آب سر چوب فلای خومون هم با اون حرکت می دیم که بین نخ و چوب فلای زاویع ای به وجود نیاد تا باعث مقاومت و خارج شدن حرکت پشه در زیر آب بشه زمانی که پشه مسیر مورد نظر ما رو تی کرد این حرکت رو بار ها انجام می دیم تا موفق به صید ماهی قزل آلا بشیم. که اسم این تاکتیک high sticking drift nymph می باشد.




تاکتیک صید ماهی قزل آلا در عمق  آب با استفاده از پشه نیمف
در چندین برنامه ماهیگیری فلای فیشینگی که در گذشته داشتم تجارب خوبی به دست اوردم که در سفرنامه ها قول داده بودم که مفصل در باره اون بنویسم والان موقع اون رسیده که در بارش بنویسم ولی واقعا سخته نمی دونم درباره چی بیشتر باید صحبت کنم عمق اب یا میزان جریان آب یا دمای آب یا ساعت ماهیگیری ، می دونم هر کدومش  اگه کامل درباش به خام بنویسم از وقت کوتاه من به دوره برای همین درباره همه این شرایط صحبت می کنم به صورت مختصر ولی سعی می کنم اصل موضوع رو بیان کنم.



درسته چندین ماه بیشتر فلای کار نکردم و از نظر ماهیگیران فلای کار ایران تازه کار حساب می یام ودر این هم شکی نیست ولی چندین سال در جستجوی صید ماهی قزل الا با روش های مختلف بودم و تا حدودی به نحوه زندگی و حضور آن در رودخانه آشنایی دارم از نحوه غذا خوردن و ساعت اون و . . .  اطلاعات کامل دارم و این اطلاعات خیلی خیلی منو تو فلای کار کردن راهنمایی می کنه و باعث میشه که بتونم نتیجه بهتری تو برنامه ها بدست بیارم همون روزی که اولین پشه رو یه لیدر ماهیگیریم متصل کرد با این ذهنیت که این پشه هم مثل لانسه می مونه فقط باید از جلوی مالهی قزل الا رد بشه تا اون تحریک به حمله کنه و تئوری من درست از آب دراومد و همین اطلاعاتی که دارم در روش های گوناگون می دونم که روزی به دردم می خوره.



با چوب چرخ فلای به دست به کنار روخانه رسیدم وقتی دمای آب رو دیدم وقتی حجم آب رو دیدم وقتی رنگ آب رو دیدم حساب کار دستم اومد که تو این شرایط صید ماهی قزل آلا کار ساده ای نیست اگه هم موفق به صید ماهی قزل آلا بشوم فقط درشرایط خواص امکان پذیره.
اولا رنگ آب و حجم زیاد آب ماهی هارو به سمت عمق اب و کناره های سنگ ها رونده بود و همیشه تجربه نشون داده بود تو این شرایط ما زمان های موفق به صید ماهی شده بودیم که طعمه هارو کف آب حرکت می دادیم و ماهی ها هیچ تمایلی به حمله کردن به طعمه در میان آب و روی آب را نداشتند.



برای همین تنها راه صید ماهی های قزل الا با سیستم فلای این بود که من طعمه هارو باید نزدیک به کف آب حرکت می دادم ، دقیق تر به طبیعت و پیرامون آب نگاه می کردم حشرات نیمه بالقی می دیدم که یا در کف آب در حال حرکت هستند یا دارن از آب خارج می شوند این جوری که معلوم بود کف اون رودخونه سرشار از موجودات نیمه بالغ و نیمف بودند همین شرایط رو برای استفاده از پشه نیمف آسان می کرد درسته همیشه از استفاده از نیمف ها حراس داشتم که نکنه ماهی قزل آلا این پشه های رو نبینه ولی یادم به اون ماهی قزل آلای افتاد که صدمه دیده بود و برای حقیقات بعد از صید اونو آزاد نکردم و با دیدن محتوای داخل شکمش متوجه شدم 95% غذا های که خرده بود نمف های بسیار ریز و حشراتی خیلی خیلی کوچک بودند برای همین با خودم گفتم این پشه نمفی که من می خوام استفاده کنم هم خیلی بزرگتر از اون حشراته داخل شکم اون قزل الا بود هم خیلی جزاب تر و براق تر برای همین بدون هیچ حراسی تمام انرژی خودمو روی پشه های نمف گذاشتم و فلای باکسمو برداشتم و رفتم سراق Pheasant Tail و BH Stone ها (نام دو پشه نمف) این دو پشه نمف خیلی چشم منو میون اون 300 پشه ای که داشتم گرفته بود ولی می دونید انتخاب من چی بود ؟ BH Stone ها فقط به یک دلیل اون بخاطر BH که به معنی وجود مهره فلزی در سر پشه بود به دو دلیل یکی درخشندگی وجذاب بودن اون در آب نیمه کرد که واقعا به فلش بک نورش نیاز داشتم و دیگری به خاطر این که این سر مهره فلزی وزن بیشتری به پشه می داد که منجرب فرو رفتن بهتر نمف به عمق آب می شد.
ولی وزن BH نمف به تنهای کافی نبود برای شیرجه رفتن نیمف به عمق آب برای همین از اسپلیت شات های مخصوص اینکار بر روی نخ لیدر استفاده کردم تا راحت تر لیدرو پشه به عمق آب فرو بروند اگه با اسپلیت شات ها آشنایی ندارید اون سرب های ریزی هستند در سایز ها و وزن های مختلف که روی نخ لیدر متصل می شوند.
خوب الان مثل اینکه همه چیز داشت درست پیش می رفت و تنها حرکت نمف و کشش نخ تمام کار هارو تکمیل می کرد و از همه مهم تر شوک حمله ماهی قزل آلا به پشه همه محاصبات غلط غلوط منو تکمیل می کرد . البته این سیستم فلای هم مشکلات زیادی داشت که از جمله اینکه زمان های هم در هنگام کشش در کف آب جای که ماهی های قزل الا بودند پشه به شاخه و برگ های افتاده در کف آب گیر می کرد . اکثر عمق آب بالای یک متر بود و جریان همه تا حدودی راکت ولی بازم جریان وجود داشت.




من با این سیستم موفق به صید ماهی قزل الای خوبی شدم ماهی که حدود اگه زیاد لاف نزنم یک کیلو وزن داشت شاید تنها اطلاعاتی که داشتم این بود که چه جوری چوب و چرخ پشه رو تو دستم بگیرم مابقی اطلاعاتی بود که از دیگر سیستم های صید ماهی قزل آلا به دست اورده بودم . دوستان فلای هم اونقدر که فکر می کنید دشوار نیست فقط باید واردش بشید تا به فهمید چقدر یاد گیری برای شما لذت بخشه و اون علاقه سخت ترین تاکتیک هارو برای شما تبدیل می کنه به آسان ترین تاکتیک.
همیشه ما باید دلو جرعت انجام خیلی کار هارو داشته باشیم مثل من باشید با این همه غلط غلوط املای و کار با سیستم های ماهیگیری غیره استاندارد دارم به راهم ادامه می دم و هیچ وقت جلوی کسی کم نمی یارم درسته نخ لیدری که دارم استفاده می کنم یه نخ لیدر دوریزی بود که چند سال پیش نگهه داشتم ولی با اون نخ به فلای خودم ادامه می دم وهنوز هم نمی دونم این ضریب های ایکس تو لیدر چی که از اون اسم می برن ولی بازم تلاش می کنم که یاد بگیرم.
من عادت ندارم که از این حرف های خارجی تو نوشته هام به کار به برم ولی همون که اسم فارسیشو هم اشتباه می نویسم و همین که فکر می کنم دارم چیزی که یاد گرفتمو به کسی یاد می دم خیلی لذت می برم به حدی که الان دیگه هیچکسی املای نوشته های منو نمی بینه و فکر می کنم که دیگران هم لذت می برند.


Wet Fly Swung و Dry Fly Swung
باتشکر از دارا به خاطر راهنمایی ها

تکنیکهای رودخانه ایی هستند کلمه سوانگ به معنای شنا کننده هست وتها در زیر اب و پشه های خشک رو اب پرتاب به سمت میانه و پایین پشه های رو ابی فقط رو اب حرکت میکنند و با جریان به صورت نیم دایره به کنار میان این تکنیک کل ریفلهای کم عمقی که احتمال داره ماهی داشته باشه پوشش میده همینطور پشه وت به همین صورت پشه در هنگام حرکت در جریان در عرض رود به صورت نیم دایره حرکت میکنه و نیازی به جمع کردن نخ نیست صبر میکنی تا نخ کنار بیاد بعد جمع میکنی و پرتابو با قدم به جلو در نقطه ایی دیگر متمرکز میکنی به صورت پله ایی و نیم دایره ابو جارو میکنی . فقط برای پشه خشک بهتره از یه گره مخصوص استفاده کنی که پشه به صورت اسکیتر در بیاد یعنی سرش بالا بیاد اینجوری در اثر شنا کردن روی سطح از روی اب بلند میشه و دوباره رو اب میشینه دقیقا مثل اسکی بازی رو اب اسم گره ریفل کلینچ هست ابتدا باید یه تیکه تیپت ورداری اول یه گره معمولی کلیچ بزنی بعد انتهای تیپتو که ازاده از بالای چشم قلاب عبور بدی و بیرون بیاری و حالا تیپتو به لیدر گره بزنی


Wet Fly Retrieved Near Surface

باتشکر از دارا به خاطر راهنمایی ها

یکی دیگه از روشهای فلای باید بری تو اب و به سمت میانه و پایین پرتاب کنی تا پشه رو اب رسید سریع اونو جمع کنیتو چاله های کناره اب خیلی جواب میده البته اب باید زلال باشه و دمای مناسبی داشته باشه یعنی قزل الا خیلی فعال باشه از هر نوع حشره وت میتونی استفاده کنی معمولا این حشرات روی پشتشون یه جفت بال دارن یا تکی هست میتونی دراپر هم ببندی. زمانی که قزل الا بالا میاد برای ژشه های رو ابی بهترین موقع استفاده وت زیر سطحی. معمولا تو عمق نمیره فقط دو سه سانت زیره سطح اب سریع حرکت میکنه به صورت کششی نباید رو چاله با جریانن بزاری زیاد پایین بره فقط رو قسمتهای اصلی که میدونی قزل داره و عمق زیادی نداره این کارو انجام بده.




Deep Drifted Fly
باتشکر از دارا به خاطر راهنمایی ها

 این تکنیک همانطور که از نامش معلومه به معنی شناوری ازاد در عمق زیاده و مخصوصو کار با نمف های سنگین وزن هست در جاهای عمیق شاید نیاز باشه حتی روی نخ پشه چند تا سرب هم اضافه کرد همیشه باید کم کم سربو اضافه کرد تا یه دفعه پشه و نخ سنگین نشه چون احتمال گیر کردنش خیلی زیاد میشه بعضی مواقع فقط نمفهای سر مهره ایی کفایت میکنه. پرتاب در بالا دست انجام میشه فقط یک متر بالا تر از چاله ایی که فکر میکنید قزل الا توش هست یا تو اب دیده میشه . بالاتر میندازی تا به قدر کافی پشه فرصت پیدا کنه تا از روی چاله عبور میکنه کاملا به عمق مورد نظر رسیده باشه نباید هیچ حرکتی به پشه بدید منظورم کشش اون به جناهین و سمت خودته. فقط در یک صورت میتونی اونو تکان بدی اونم به صورت عمودی و بالا پایین یه جور تکنیک جیگ میشه به طوری که نخ درست زیره نوک چوب باشه تا با بالا و پایین بردن سر چوب پشه روی چاله حرکت بالا و پایین پیدا کنه. البته برای این کار بهتره دستتو از خودت دور کنی و چوبو خیلی بالا بگیری تا نخ فلای از رو اب بلند بشه فقط لیدر داخل اب قرار بگیره. در غیر این صورت میتونی نخ فلایو جلوتر از سره چوب بندازی و روی اب بیوفته. بهترین تکنیک استفاده از شناور پشه هست چون فقط نشانه شناوره که متوجه میشی کی ماهی به پشه زده. در غیر این صورت نخ باید کاملا عمود بر سره چب باشه تا ضربه ماهیرو دستت احساسس کنه.

Deep Swing With Retrieve
اولی به معنای تکنیک شناکننده عمیق به همراه جمع کردن نخ یا به عبارتی کشش نخ توسط دسته ، به این صورت که موقعیت قرار گرفتن بدن موازی با جریان اب رودخانه هست و پرتاب پشه در قسمت میانی و پایین صورت میگیره ما سه زاویه پرتاب تو فلای رودخانه ایی داریم یکی بالادست یکی میانه و اخری هم پایین دست. معمولا برای استریمر ها یا نمفهای بزرگ از تکنیک میانی کمی متمایل به پایین استفاده میکنیم به خاطر اینکه پشه فرصت به عمق رفتنو پیدا کنه نخو به اندازه ایی که روی چاله حرکت کنه باز میکنیم زیاد نباید پشه را به پایین دست هدایت کنید زمانی که نخ فلای درست در جهت جریان اب قرار گرفت خود به خود توسط جریان به کنار کشیده میشه در این لحظه شما با سرعتهای متفاوت و کوتاه شروع به جمع کردن پشه میکنید تو این لحظه بیشتر ماهی متوجه طعمه میشه و به پشه حمله میکنه. اگه احساس کردی زیاد نخو پرتاب کردی چند بار در همان ابتدای پرتاب نخو جمع کن و بعد بزار با جریان حرکت کنه خوده پشه به عمق میره. بستگی به شدت جریان اب از پشه های بزرگ و سنگین تر میشه استفاده کرد این اصلی ترین روش کار با استریمرها هستش و البته استون فلای بزرگ و یا نمف دراگون و دمسل. ماهیهای بزرگی همیشه متوجه این طعمه ها میشن.اگه عمق اب زیاد بود بهتره از نخ سینک تیپ استفاده کنی که یه جور نخ فلوته که انتهای اون1متری سینک داره. این تکنیک برای رودخانه های که بستر صافی داره و سنگهای بزرگ از اب بیرون زده تومسیر نیست و پشه به راحتی میتونی در طول جریان حرکت داشته باشه بدون اینکه مانع جلوش باشه استفاده میشه.یکی از طعمه های خوب برای این تکنیک وولی باگر سنگین وزنه و مادلر مینو با چند تا اسپلیت شات.

معرفی و کاربرد nipper  و ZINGER در ماهیگیری فلای فیشینگ

nipper  و Zinger  جهیزات فرعی فلای فیشینگ می باشند که با وجود آنها ماهیگیری تا حدودی ساده تر می شود این ابزار به ما کمک می کند تا بتوانیم راحت لیدر های فلای رو بهم متصل کنیم یا به آسانی پشه های متصل به لیدر را تعویض کنیم یا نخ ها فلای رو کات کنیم.



من قبلا نه این تجهیزاتو دیده بودم نه اسمشو به گوشم خورده بود ولی زمانی که با سیستم فلای آشنا شدم متوجه شدم به لباس فلای کار ها تجهیزاتی متصله که کمتر یا اصلا در سیستم ماهیگیری های دیگه دیده نمی شه واقعا تجهیزات زیبا و منحصر بفرد این سیستم زیبای ماهیگیری چند برابر می کنه . . . 



به زبان ساده می گم nipper نوعی ناخونگیر بدون دسته هست که برای چیدن نخ و جدا کردن پشه ها و بریدن اضافه گره ها استفاده میشه که شما به راحتی می تونید این nipper هارو از یک ناخونگیر درست کنید .



زمانی که ما مشغول ماهیگیری هستیم تجهیزات مثل قیچی و nipper  و . . . رو یا درون جیب هامون می گزاریم یا به بندی یا چیزی متصل می کنیم که دسترسی به آن راحت تر باشه یا مثل گردندبند به دور گردن می ندازیم حالا وسیله ای رو طراحی کردند که کار رو برای ما خیلی آسان تر می کنه این وسیله به نام ZINGER نام داره که مثل متر عمل می کنه زمانی که ما نخ اونو می کشیم از مخزن اون به صورت فنری نخ آزاد میشه و زمانی که آن رو رها می کنیم به سر جای خودش بر می گرده حالا به سر نخ های این ZINGER ماهی می تونیم  nipper  و هر چیز شبیه آن را متصل کنیم واقعا دیگه با وجود این همه لوازم تخصصی فلای دیگه جای سئوال داره که یک ماهیگیری با خودش قیچی خیاطی یا اصلاح ابرو حمل کنه . . .


در باره nipper ها هم بگم الان مدل های متنوعی از اون تو بازار هست که خیلی از اونها چند کاره هست مثلا بعضی از اونها سوزنی داره که ما می تونیم با استفاده از آن سوراخ های بسته شده پشه هارو با اون باز کنیم. . . 



از امین مقیمی عزیز مسئول فروشگاه فلای فیشینگ این سایت تشکر می کنم به خاطر ارسال nipper  و ZINGER برای این جانب واقعا بهترین لوازمی که می تونستم از طرف یک دوست دریافت کنم . .  الان کلی این لوازم تو دوستام طرفدار پیدا کرده و منتظر خرید اون تجهیزات هستند.




split shot ها و کار برد آنها در ماهیگیری فلای فیشینگ


بی شک با مدل های متنوع ای از split shot ها رو به رو شدید در ماهیگیری و ما این split shot هارو به نام سرب چاک دار یا سرب زیتونی یا گندمی یا هرچیز شبیه این اسم ها می شناسیم. split shot ها سرب های بسیار ریزی هستند که روی نخ متصل می شودن .
اگه سیستم فلای رو انجام داده باشید بعد از مدتی متوجه می شید که شما به راحتی نمی وتنید ÷شه رو در هر عمقی یا جریانی به گردش دربیاورید و در این هنگام هست که مشکل شما با استفاده از split shot ها رفع می شود.




split shot ها در اندازه های مختلفی هستند و یه رابطه معکوس با پرتاب های فلای دارند هرچی split shot ها سایز بزرگتری باشد و وزن ان بیشتر باشد پرتاب شما کوتاه تر می شود و به نظر من بیشتر برای سیستم های باید به کار گرفته شود که ما نیازی به پرتاب های بلند نداریم. و این نکته رو هم باید بدونیم که split shot ها فقط برای پشه های استفاده می شود که به صورت پشه خیس می باشد به قول دوستان پشه های زیر آبی.
در رودخانه های که ما می خواهیم مثلا با پشه های نمف ماهیگیری کنم هرچی جریان اب بیشتر باشده فروروی پشه نمفت در آب مشکل تر می شود و پشه به سطح بالاتری می آید برای همین ما با استفاده از split shot ها می وتنیم به راحتی پشه های نمف رو در هر عمقی که می خواهیم حرکت دهیم حالا حرچی جریان آب بیشتر باشه ما می تونیم از سایز بزرگتی از split shot ها استفاده کنیم.
استفاده دیگه split shot ها در ماهیگیری در اب های عمیق می باشد که در این صورت پشه های که ما استفاده می کنیم به خودی خود در آب فرو نمی رود و اگر هم فرو می رود زمان زیادی تلف می شود برای همین برای سریع رسیدن پشه به عمق اب ما می توانیم split shot ها را در لیدر خود استفاده کنیم.
فاصله split shot در لیدر با پشه باید به اندازه ای باشد که دید ماهی نصبت به پشه رو خراب نکند دوستان توجه داشته باشید اگه split shot ها در انتهای لیدر استفاده شود خودش حکم طعمه رو برای ماهی دارد و  ان split shot باعت می شود که ماهی بیشتر توجه اش به اون جلب شه و حتی به اون حمله کنه.
من دیرو ز دوتا از این بسته هاس سایز بندی شده split shot هارو تهیه کردم مارک بالزر آلمان البته که ضرافت خاصی در این split shot ها وجود داره و مناسب برای استفاده در لیدر می باشد.
الان که دارم پشه های آب شور می بافم سعی می کنم به صورتی بافته شود که وزن بالای داشته باشه و با استفاده از این split shot ها به راحتی بتونم در عمق های زیاد دریا فلای کار کنم از روی قایق . . . .



استفاده از کلاچ در صید ماهی در سیستم فلای فیشینگ
چرخ یا موتور فلای فیشینگ یکی از ساده ترین چرخ های ماهیگیری می باشد که تا به حال دیدم زیادهم پیچیده نیست یک محور اصلی دارد که نخ روی اون پیچیده میشه و دسته ای که ما اون محور را می چرخانیم هم بسیار کوچک می باشد و از همه مهم تر وزن چرخ های فلای بسیار کم می باشد چرخ های فلای هم مانند دیگر چرخ های ماهیگیری دارای سیستم های خواص خود می باشد که در مدل چرخ های متفاوت هستد این سیستم ها مثلا دکمه قطع و صل کردن صدای گردش موتور یا کلاچ دیسکی یا کلاچ ساده در چرخ ها می باشد . . . تو برکه ای که ماهی کپور صد می کردم برای اینکه ماهی های که می گرفتم صدمه نبینند مجبور بودم که در هنگام خسته کردن ماهی ها دائم از کلاج استفاده کنم و تا حدودی با نحوه استفاده از کلاج آشنا شدم به امید پروردگا یه ماهی گردن کلف بزنید با فلای اون وقته که متوجه می شید چقدر نقش این کلاچ در صید ماهی مهم هست. اون  اطلاعاتی که بدست اوردم و خودم انجام دادم کلاج دادن به ماهی در حال فرار به دو صورت انجام می شه یکی با استفاده از تنظیم درجه کلاج که روی موتور موجود می باشد که با چرخاندن ان میزان رها شدن نخ را با فشار تنظیم می کنه که عملکردش مثل کلاچ های دیگر موتور های ماهیگیری می باشد و در روش دوم یا موتور ، کلاج نداره یا ماهیگیری وقت نمی کنه دست به کلاج بشه و با قرار دادن دست زیر چرخ فلای میزان رها شدن نخ و گردش موتور رو کنترل می کنه که روش جالبی هست به نظر من اون روش دومی فرقش با روش اولی در اینه که در روش اولی با استفاده از مکانیک ما کلاج رو تنظیم می کنیم ولی در روش دوم با استفاده از دست این کار رو انجام می دیم البته نباید فراموش کنیم روش دوم فقط مختص ماهی هان آب شیرینه در دریا روی قایق در صید ماهی های آب شور این کار امکان پذیر نیست کلاج دادن با دست و ما باید از کلاج خود موتور استفاده کنیم  چون امکان داره گردش سریع موتور در چرخش در هنگام فرار ماهی به دستان ما صدمه وارد که.
ساخت فلای باکس از جلد نوار کاست










ساخت فلای باکس از جلد دوربین عکاسی







پشه های دریای و نکاتی درباره بافت آنها



اولین چیزی که می پرونند اینه مگه تو دریاهم پشه و جود داره ؟ دوستان اصتلاح پشه به تمام طعمه های که در سیستم فلای فیشینگ به کار گرفته میشه پشه گفته میشه.
حالا ما تو در یا می تونیم این پشه هارو به شکله موجوداتی به بافیم که در دریا به صورت رایج غذای ماهی های می باشد که مهم ترین این موجودات عبارت اند از بچه ماهی ، میگو ، خرچنگ . . .
تو این چند سال ماهیگیری که تو دیا داشتم به علاوه تجربه های فلای تو آب شور دریا اطلاعات مفیدی رو بدست اوردم که کلمه کلمه اون اطلاعات را در ختیار علاقمندان به فلای در آب های شور میزام.
تو دریا ما می تونیم از سیتم های بسیار متنوع ای برای صید ماهی استفاده کنیم که در این مقاله به نقد و برسی تمام اون سیستم ها و پشه های کاربردی می پردازیم.
اولین نکته ای که خیلی در بافت پشه های دریای مهم می باشد جنس متریال های می باشد که ما استفاده می کنیم که باید مقاوم به آب شور باشد و غیره قابل اکسید شدند. اب شور دریای خلیج فارس به نحوی هست که در کوتاه ترین زمان ممکن فلز ها اکسید می شود و تیزی قلاب به راحتی از بین می رود وقلاب زنگ می زند برای همین با باید از قلاب های برای بافت پشه استفاده کنیم که مخصوص ماهیگیری دریا باشد و ضد اکسید باشد.
دومین نکته در بافت پشه های دریایی چشم پشه ها می باشد که بسیار مهم می باشد برای جلب توجه ماهی های شکارچی هدف. درهنگام شکار طعمه توسط ماهی های مهاجم و شکارچی دریا تما توجه ماهی شکارچی به چشم های طعمه می باشد که به راحتی بتونه از پشت سر طعمه خودو قافل گیر کنه برای همن باید برای بالا بردن ضریب صید در سیستم فلای در پشه ها از چشم استفاده شود حالا این چشم ها فلز های هستند که معمولا با آب در یا سریع زنگ می زنند و اکسید می شن برایه مین ما باید ار ایق های برای روی این چشم های فلزی استفاده کنیم که کمتر با آب دریا تماس داشته باشدو به نظر من بهترین و با صرفه ترین آیق لاک بی رنگ ناخون می باشد که در هنگام بافت پشه ها ما باید استفاده کنیم و حتی اون آیق بی رنگ لاک رو ری نخ های که بدور مواد پیچیم استفاده کنیم.
تجربه های که من در فلای دریای داشتم بیشتر از سیستم های کششی در عمق های کم استفاده کردم ولی اگه ما فلای خودمون بخوایم در عمق های زیاد انجام بدیم من پیشنهاد می کنم پشه های به بافید که از وزن بالای برخوردار باشند که با استفاده ازاسپلیت شات ها سریع تر به عمق اب برن تا وقت کمتری رو ما در ماهیگیری هدر بدیم برای صید ماهی.
نکته دیگر در بافت پشه های دریایی این می باشد که ما باید از متریال های درخشنده ورنگ های متنوع وشاد استفاده کنیم زیرا موجودات دریای از قبیل بچه ماهی ها و میگو و خرچنگ های دریای خلیج فارس از تنوع رنگی زیادی بر خوردارند و ماهی های مهاجم به دنبال رنگ های متنوع و باردرخشندگی زیاد می گردند و فلش بگ نور هم باعث جلب سریع تر ماهی های مهاجم می شود واین راهم فراموش نکنیم که 80% از ماهی های دریا مهاجم و شکارچی می باشند که شرایط ایده آل رو برای ماهیگیر فلای کار مهیا می کنند.
بافت پشه های دریای نصبت به پشه های اب شیرین خیلی ساده تر می باشد و معمولا سایز قلاب و پشه های دریای خیلی بزرگ تر از پشه های آب شور می باشد برای مثال ماهی هامور 10 سانتی به راحتی می تواند با باز کردن دهان گشاد خود یک تخ مرغ رو به بلعد و در هنگام شکار با دهان باز به سمت طعمه حمله می کند برای هیمن فرقی نمی کنه پشه شما روی فلای شماره 0/1 بافته شده باشد یا 0/2.
یکی از رایج ترین پشه های که ما می تونیم به بافیم پشه بچه ماهی و میگو می باشد که بین ماهی های مهاجم دریا طرفدارن زیادی دارا می باشد. واور نکردنیه ولی ما با ید مد پشه بچه ماهی می تونیم تنوع زیادی از ماهی هارو در یک روز بگیریم در دریا ماهی های وجود دارد که به رایج هم ماهی مهاجمی اون ماهی هارو به بیند به ان حمله می کند که یکی از این ماهی ها در نام محلی به نام حشینه می باشد شاید در کل محلی ها به تما بچه ماهی ها حشینه بگویند ولی حشینه اصلی ماهی هست مثل ماهی کولی اب شیرین با این تفاوت که کمری با درخشندگی بالا دارد روی کمر به رنگ سبز شیشه ای و اطراف بدن به رنگ نقره ای با درخشندگی بسیار بالا خوب ما به راحتی می تونیم با مواد درخشنده با فلش بک بالای نور پشه این ماهی حشینه رو به بافیم و این فلش بک ها می تونه نوار های بریده پوست چیپس نقره ای رنگ باشه یا نوار های اماده با درخشندگی بالا که به صورت مارپیچ می باشد.
امید وارم که اصلاعات تا حدودی بتونه شما رو در بافت پشه های دریای کمک کنه و خود من هم اگه بخوام پشه به بافم حتما چیزای که نوشتمو انجام خواهم داد و نکات جدیدی که دباره یاد می گیرمو دربارش مقاله به نویسم
ارادتمند شما ابی فیشر




در کمین گروپر پرشین گلف
این اولین تجربه فلای آب شور خلیج فارسه که می خوام در بارش مقاله بنویسم و هر چیزی رو که با چشم دیدم و تجربه کردم رو باز گو کنم هم برای دوستان هم مرور درسو مشق شب خودم . . . 


گروپر همون هامور خودمونه و پرشین گلفم خلیج فارس که اولین تجربه فلای ساحلی رو در اون داشتم ، به نظر من یکی از زیبا ترین فلای های اب شور فلای ساحلی می باشد که فلای ساحلی هم یکی از پرطرف دار ترین سیتم های فلای آب شور می باشد اگه فیلم فلای استفانو رو دیده باشید برای صید ماهی  bonfish  به سواحل جزایر حاوایی میره تا بتونه این ماهی رو از ساحل با استفاد از فلای ساحلی بگیره . . .
اولین نکته مهم در فلای ساحلی اینه که ما دنبال چه ماهی هستیم و در چه ساحلی داریم فلای کار می کنیم و در اون ساحل چه ماهی وجود دارد . . 


خیلی از ماهی ها فصلی به ساحل نزدیک می شن و خیلی از ماهی ها هم همیشه در ساحل و جود دارند و خیلی ماهی های دیگر هم ساعتی وارد ساحل می شتن منظورم همون ساعت جزر و مد . . .
خوب فلای ما که زیاد تخصصی نبود ما دنبال همون ماهی های بودیم که همیشه در سواحل میشه اونارو یافت کرد . .البته اطلاعات فنی ما هم از قبل بی تاثیر نبود در ماهیگیریمون مثلا این ساحلی که برای فلای ساحلی انتخاب کردم بسطر دریاش به چه شکله آیا سخره ای هست یا مرجانی یا شنی . .

تو تجربه ای که در ماهیگیری در سواحل جزیره قشم داشتم می دونستم که در هنگامی که اب دریا فروکش می کنه و به پایین میره در سواحل روبه روی پارک تفریحی زیتون سخره های از آب به بیرون میاد که متصله به سخرهای مرجانی کف دریا که زیستگاه بسیار بزرگی برای انواع ماهی ها هست از جمله هامور ، نی سر ، شعری یا شهری ، و  دها نمونه ماهی دیگر . . .
سیستم فلای رو برداشتیم و  خودمونو به وان سخره ها رسوندیم همون جای که قرار بود ما فلای کار کنیم ، ÷شه های که از قبل توسط دوست عزیزم جیمز بافته بودم رو به  همراه داشتم پشه های که مخصوص آب شور طراحی شده بودند مدل میگو بودند ولی خیلی ها همی گفتند که شبیه بچه ماهی هم هست . . .
÷شه ای با چشم های درشت موی واقعی انسان و دیگر متریال های مصنوعی جایگزین . .
بی هدف ماهیگیری می کردم نمی ودنستم که باید پشه رو به چه صورت و با چه سرعت و در چه عمقی از آب حرکت بدم تا اینکه به سیستم کششی رسیدم همون سیستمی که برای صید ماهی قزل آلا در اب شیرین استفاده می کردم و زمانی که اونم پشه رو نزدیک سخره های کف دریا حرکت می دادم متوجه می شدم که ناگهان سایه های از زیر سنگ ها به پشه نزدیک می شدو دباره ناپدید می شد.
از قبل یه اطلاعاتی داشتم که مثلا ماهی هامور در چه جا های زندگی می کنه و برای خود یک محدوده و قلمرو داره برای همین حدث می زدم که اون ماهی که از زیر سنگ ها به بیرون می اومد و به پشه هاب حمله می کردئ یک ماهی مهاجم مثل هامور می باشد . ..
خوب به کار خودم ادامه دارم و پشه هارو به وان سخره نزدیک می کردم و سرحت جمع کردن نخ رو توسط دستم آهسته تر می کردم تا اینکه ماهی دباره به پشه حمله کرد و اون ماهی با اون دهن گشادش پشه رو بلعید و صید شد . . .
همون لحظه دهن گشاد اون هامور توجه منو به خودش جلب کرد که هامور هم ماهی مثل اردک ماهیه و همیشه دوست داره طعمه بزرگ تر از دهن خودش رو به بلعه و  براش فرقی نمی کنه که اون پشه ای که من استفاده می کنم هب چه سایزی باشه و به راحتی به اون حمله می کنه و این نکته بسیار جالبی می وتنه باشه چون فبل از بافت پشه این ذهن منو مشغول کرده بود که چه سایز قلابی رو برای فلای انتخاب کنم و بعد از این برنامه فلایم توجه شدم که سایز های قلاب ÷شه زیاد در صید ماهی هامور تاثیری نداره و فقط شکل و شمایل پشه و میزان تحریک آمیز بودن پشه بسیار مهم می باشد که ماهی را وادار به حمله به پشه مصنوعی کنه.
الان متوجه هستم که هر چه برنامه ماهیگیری مه بیشتر و عملی تر باشه ما می وتنیم در کارمون خیلی خیلی موفق باشیم و مطالب تئوری فقط یه فرضیه می باشد.

صید ماهی کپور با سیستم فلای فیشینگ fly fishing for carp

تا چند ماه پیش حتی من نمی تونستیم دوستان خود را متقاعد کنیم که می شود ماهی قزل آلا را با سیستم فلای فیشینگ گرفت ولی الان بحث صید ماهیان گرمابی هست با سیستم فلای فیشینگ و صید ماهی قزل الا  با فلای فیشینگ فقط یکی از شاخه های سیتم فلای فیشینگ می باشد. 


به قول دوست عزیزم امین آقا که می گه ماهیگیرا تو این دوره زمونه فقط می خوان یه چیزی بندازن تو آب ماهی بگیرن اصلا تو فکر این نیستند که کمی درباره ماهیگیری که انجام می دنند تحقیق کنند.
داستان صید ماهی های گرمابی از رودخانه ها شروع شد جاهای که ما مجبور بودیم از نبود دست رسی به مکان های صید ماهی قزل الا با چوب و چرخ فلای به جون ماهی های زردک و زردپر و کولی و ماهی صفید بیوفتیم.



ما از روی ناچاری و کمبود امکانات و محیط های ماهیگیری مجبور به صید ماهی زردک با سیستم فلای شدیم حدود دها برنامه ماهیگیری صید زردک رو بافلای انجام دادیم تا سر انجام با نحوه غذا خوردن و عادات این ماهی اشنا شدیم و موفق به صید این ماهی بسیار سخت کوش و با حوش شدیم و بعد ها همین جور کلیک کردیم روی دیگر ماهیان گرمابی که نوبت ماهی کپور رسید.



 من کاره تازه و نوی را انجام نمی دادم تمام این روش ها قبلا در سرتاسر دنیا به صورت رایج انجام می شده و در حال انجام هست ولی در ایران خیلی نوپا بود برای همین مثل غار نشینان دنبال کشف حقایق بودم با کمک دوستان و سرچ در مطالب نوشته شده توسط دیگر ماهیگیران سرتاسر دنیا.
تا اینکه هم در محیط طبیعی و هم در محیط برکه های مصنوعی موفق به صید ماهی کپور شدم اونم با سیستم فلای فیشینگ که در این مقاله هرانچه اطلاعاتی را که بدست اوردمو در اختیار تمام دوستان قرار می دهم.



صید ماهی کپور هم به خودی خود انجام نمی گیره فصل به خصوص داره شرایط بخصوص داره که حتی یکی از این فاکتور ها بلنگه صید ماهی کپور با سیستم فلای فیشینگ به خوابی و رویایی بیش مبدل نمی گردد.
اولین نکته در صید ماهی کپور با استفاده از سیستم فلای فیشینگ این می باشد که ماهیگیر دید کامل را نصبت به ماهی داشته باشد که متعصفانه در این سر زمین  نه تنها ماهی بلکه هر موجودی که ما ایرانی ها دید کامل نصبت به اون داشته باشیم به خودی خود نابود می شود و قصد شکار اونو دارین نه صید حالا با هرچی شده تفنگ یا نیزه یا روش های دیگر فقط هدفمان کشیدن ماهی از آب به بیرونه و روش برای ما فرقی نمی کنه ، وای برما مردمان جهان سومی.
پس  اولین شرط صید ماهی کپور با سیستم فلای فیشینگ بر این شد که ما دید کامل به ماهی در زیر آب داشته باشیم.
زمانی ما می توانیم ماهی کپور رو با چشم به بینیم که ماهی وارد آب های کم عمق شده یا برای جفت یابی یا از روی امنیت. یادمه یه بار تو دریاچه هفت برم تو فصل بهار که برای تفریح به اونجا رفته بودیم می دیدم که ماهی های کپور بزرگ وارد عمق های کم آب شدند و اینقدر سرگرم انتخاب جفت هستند که اصلا توجه ای به ما که داریم کنار اب به اونا نگاه می کنیم توجه نمی کنند و ماهم با علاقه زیاد مشغول تماشایی اونا بودیم ماهی های کپور 80 یا 90 سانتی ولی بالاخره می دونید سرانجام اون ماهی های عاشق مست چی شد توسط داسه محلی ها شکار شدند واینم پایان غم انگیز اون روز.
به نظر من بهترین حالت صید ماهی کپور در برکه های مصنوعی وشخصی خود ادم هست دیگه به کسی اجازه همچین وحشی بازی های رو تو اون برکه نداره وراحت می تونی به ماهیگیری خودت به پردازی. . .
زمانی که ما ماهی کپور را مشاهده کردیم می تونیم با یه پرتاب پشه مورد نظر رو به نزدیکی اون ماهی ها پرت کنیم به جای که در مقابل دید ماهی باشد مطمعن باشید اگه ماهی نترسیده باشد حتما پشه شمارو می بلعد و فقط شما باید با ضربه آروم پشه رو در لب ماهی جا بزنید. در صورت ندیده شدن پشه توسط ماهی کپور شما می توانید با حرکت های کوتای به پشه جلب توجه ماهی رو به پشه متمرکز کنید تا پشه را به بیند. پشه های که برای ماهی کپور استفاده می شود اکثر دارای چشم های بزرگی می باشد  . . .  حالا خارج از مدل های که ماهیگیران اوپایی معرفی کردند ما هم می توانیم برای خودمان پشه های طراحی کنیم که مخصوص اون مکانی باشه که می خوایم توش فلای کار کنیم برای مثلا طبق اطلاعاتی که از رژیم غذای کپور های برکه ای که در اون فلای کار می کنم بدست این اصلاعات رو به دست اوردم که ماهی های کپور اون بر که علاقه شدیدی به شاپرک های دارند که بر سطح آب می افتد و درحال دستو پازدن می باشند و با امدن بر سطح آب و با یک مکش اون شاپرک را می بلعند خوب خیلی ساده هست من می تونم اون شاپرک هارو روی قلاب شبیه سازی کنم و همون افتادن شاپرک بر سطح دریاچه را شبیه سازی کنم به  همین سادگی ماهی کپور زیبا طعمه وسوسه های درونی خودش میشه . . .
در سیستم فلای فیشینگ هیچ وقت حرف طعمه های طبیعی نیست و حتی ما نباید از طعمه پاشی  استفاده کنیم زیرا زیبایی کار ما از بین می رود چون ما فلای کار ها دیگه هیچ اعتقادی به طعمه های طبیعی نداریم. ولی به نا چار تو دریاچه های طبیعی من جبور شدم که دو تا ماهی رو دو ره م جمع کنم از طعمه پاشی طبیعی استفاده کردم و لی زیاد برام جالب نبود صید اون ماهی ها. سرنجام سرنوشت ماهی هایک ه در عمق های کم برای خوردن طعمه هر روز سرو کله اناه پیدا می شد در دام تور صیادان افتادند اینم استفاده از تاکتیک طعمه پاشی بود که به مرگ ماهی ها منجرب شد.
فقط فلای کار ها مطالعه کنند (فیش هندل)



سلام به تمامی دوستان عزیز فلای کار ، من در هدی نیستم که مطلبی از فلای رو به کسی یاد بدم ولی تمام سعی و تلاشمو می کنم در زمینه های که اطلاعات کامل رو دارم اون مطالب رو انعکاس بدم مثل همین مقاله که خیلی وقته دارم در بارش تحقیق می کنم.
همان طور که در جریان هستید سیستم ماهیگیری فلای با تمام سیستم ها متفاوته در سیستم ماهیگیری ، تجهیزات و  . . .
یکی از زیبا ترین نکات سیستم فلای که اون از تمام سیستم ها جدا می کنه در نحوه عکس گرفتن از ماهی های می باشد که به "فیش هندل" معروفی می باشد که  به معنی حالت قرار گیری ماهی در هنگام عکس گرفتن می باشد که هر ماهی استاندارد خود را دارد ، به عکس زیر دقت کنید این روش عکس گرفتن استاندارد قرار گیری ماهی قزل الا در دست می باشد و اصلی ترین پوزیشن قرار گیری ماهی در دست ماهیگیر می باشد ، شاید ماهیگیران نصبت به شرایطی که هستند در حالت های مختلف عکس می گیرن ولی این روش اصلی ترین و مهمترین حالت عکس گرفتن از ماهی قزل آلا می باشد به صورتی که دم ماهی و انتهای کمر ماهی در یک دست که از رو قرار می گیرد و دیگر دست از پشت به زیر گردن ماهی قرار می گیرد(دست دوم نباید هیچ تماسی با آبشش های ماهی داشته باشد).


درسته این حالت استاندارد عکس گرفتن از ماهی قزل آلا می باشد ولی ماهیگیران فلای کار هم می توند اکثر نژاد ماهیهای که صید می کنند رو به این صورت عکس بگیرند .
فقر اطلاعات ماهیگیری در این زمینه ها در ایران بی داد می کنه و 99% از ماهیگیران به اشتباه از ماهی ها عکس می گیرند. لطفلا با کمی مطالعه و مشادهد عکس ها در اینترنت در نگرشی که نصبت به عکس گرفتن از ماهی ها دارید تجدید نظر کنید.

بهترین روش برای بدست آوردن اطلاعات از نحوه چگونگی عکس گرفت از ماهی ها می تونید وارد سایت گوگل بشید و قسمت تصویر را انتخاب کنید و ماهی مورد نظر رو سرچ کنید تا متوجه بشید که ماهیگیران اروپایی به چه صورت از ماهی ها عکس می گیرند. دیدن یک تصویر مناسب خیلی بهتر از خوندن دها صفحه در باره این موضوع می باشد.
 روش عکس گرفتن صحیح از ماهی های صید شده در ماهیگیری



ای بابا پیر شدیم از بس گفتیم  از ماهی ها درست عکس بگیرید می دونید این چندومین مقاله ماهست درباره چگونگی درست عکس گرفتن از ماهیا؟
دباره که ایمیلم رو چک می کنم می بین یکی عکس ارسال کرده تو آشپزخونه و حمام از ماهی عکس گرفته ، یکی دیگه رفته تو حیاط خونشون از ماهی عکس گرفته ، یکی ماهی رو سرو ته گرفته عکس گرفته یکی دو تا دستاشو کرده تو دهن ماهی عکس گرفته فرستاده یکی اومده 59 تا بچه ماهی ریخته رو آسفالت عکس گرفته و . . . .  برای ما فرستادند آقا این عکس ها حتی تو اسپم ما هم جا نداردن همون لحظه انتخاب و شیفت دلیت می شوند
وبلاگ های ماهیگیری زیادی هستند که عکس های شما ور قبول می کنند لطفا برای ما دیگه عکس ارسال نکنید و به وبلاگ های ماهیگیری دیگه سر بزنیدو مشتری دائمی انها بشوید لطفا!!!!!
البته یه زمان های ما هم نا مناسب از ماهی ها عکس می گرفتیم خیلی از بازدید کنندها مشکل مارو به ما گفتند و ماهم یاد گرفتیم و دیگه اون اشتباه هارو تکرار نکردیم. من در این مقالعه سعی دارم هرچیزی را که درباره عکس گرفتن از ماهی ها بلدم را بگم که شاید فردی خواست از ماهی که گرفته عکس بگیره و برای ماهم ارسال کنه تا من و دیگر بازدید کننگان سایت از دیدن اون عکس بسیار زیبا لذت به بریم.
چند نکته مهم در گرفتن عکس از ماهی ها
بند شماره 1.تعداد زیاد ماهی در عکس ها بیان گر حرفه ای بودن شما نیستد نه تنها هیچکس این عکس رو نمی پسنده بلکه به شما ویرانگر و نابود گر ماهی ها و محیط زیسط زیست نامیده می شوید. من نمی گم کم ماهی بگیرید هرچی دوست داشتید بگیرد ولی لطفا فقط عکس که می خواهید از ماهی بگیر از بزرگ ترین اون ماهی ها بگیرید.
بند شماره 2.زیبا ترین و ورزشی ترین عکس ماهیگیری عکسی هست که در همون لحظه صید ماهی گرفته میشه و ماهی هنوز زنده هست و رنگ بدنش طبیعه و هنوز بدنش مرطوبه
بند شماره 3. لطفا ماهی هارو استاندارد  در  دست بگیرید. به بینید یه استاندارد عکس گرفتن از ماهی ها هست که مثلا هر ماهی یک جور در دست قرار گرفته میشه و از اون ماهی عکس گرفته میشه و خوش بختانه تمام ماهی های آب شیرین ایران فقط فقط به یک نحو از آنها عکس گرفته می شود. روش عکس گرفتن از ماهی ها با دودسته که ما هم حق نداریم دست در آبشش ماهی بکنیم
بند شماره 4. هر گونه ماهی آزاری و رفتار ناصحیح با ماهی و عکس گرفتن از اون به نظر من جرم محصوب میشه اگه من یه قانون مدار بودم حتما قانون حیوان آزاری رو تصویب می کردم و جریمه های سنگینه اون رو. حیوان آزاری آره می گی حیوان آزاری یعنی چی می گی ما چه آزارو آسیبی می تونیم به ماهی ها بزنیم . . همون قرار دادن ماهی زنده بر روی زمین بدون هیچ محافظ یا پرت کردن ماهی به این رو و اون ور و یا پا گذاشتن روی ماهی و . .
  .
بند شماره 5. ما حق نداریم ماهی صید شده رو با چوب ماهیگیری آویزان قرار بدهیم مانند طناب دار بر گردن یک ادم.
بند شماره 6. اگه ماهی صدمه دیده اگر گلالود شده یا خونی خوب حد اقل کاری که ما می تونیم قبل از عکس گرفتن انجام بدیم ماهی را با آب بشوریم تا تمیز شود بعد عکس بگیریم.
من از دوستان نمی خوام سیستم ترولینگ یا جگینگ یا فلای یاد بگیرن همون نکات پایه ماهیگیری ورزشی رو رعایت کنند ما به هدفمون رسیدیم در مسیری که داریم سال ها پای پیاده می دویم
چرا بعد از اینکه دهن ماهی رو زخمی می کنی آن رو آزاد می کنی ؟
بهادر:
 یه موضوعی وجود داره آن هم اینکه شده کسی بهت بگه چرا بعد از اینکه دهن ماهی رو زخمی می کنی آن رو آزاد می کنی بره.من در برابر این سوال کم آوردم و چیزی برای گفتن ندارم چند بار گفتم که از ماهی گیری لذتش برام بیشتر از خوردنش .دوست دارم ببینم اگه کسی ازت بپرسه جوابش رو چی میدی.

ابی فیشر:
اول باید بگم تعریف ماهیگیری ورزشی یعنی اینکه ما با تاکتیک ها و تکنیک ها و لوازم ماهیگیری ورزشی که داریم و استفاده می کنم در ماهیگیری باعث جلوگیری از هیچ صدمه ای رو به ماهی وارد نکنیم  اگه هم صدمه ای رو به ماهی ها وارد کردیم اشکال کار از ما بوده و به ماهی فشار زیادی رو وارد کردیم و در کل ما حق آزاد سازی ماهی های صدمه دیده رو نداریم در این موارد نباید احساسی فکر کنیم و نباید یه ماهی صدمه دیده رو آزاد سازی کنیم چون با این کارما ماهیه نابود میشه هم تا حدودی بیماری های که در آینده برای اون ماهی به وجود میاد شاید روی دیگر ماهی ها تاثیر بگذاره
خوب بحث ما در مورد اینکه چرا خیلی ها به ما میگن چرا ماهی های که با قلاب گرفتید و جای قلاب در آرواره آنها هستو آزاد می کنیم ما می تونیم جواب های زیادی به اونا بدیم که چنتاشو می نویسم.
1. ماهی های کوچیک همیشه بیشترین صدمه رو در هنگام صید شدن می بینند و من طرف صحبتم با ماهیه ای متوسط و بزرگه چون هر چه سایز ماهی بزرگ تر باشه میزان شانص رها سازی ماهی بیشتر میشه به دلایلی که شاید گفتنش برای دوستانی که اعتراض می کنند قانع کننده باشه

2.
 همیشه ماهی های مثل ماهی های کپور که بیشترین آمار بگیرو رها کن رو هم در ایران و هم در کل دنیا دارند به این دلیل می باشد که این ماهی ها از ساختار دهان بسیار مقاومی بر خوردار می باشند ماهی ها با همان دهان که کمترین عصب های تحریک کنند وجود دارد روی سنگ ها را می مکد و با آن گلولای رو به هم می زند و  به دنبال غذا در کف دریاچه می گرد برای همین گیر کردن قلاب در دهان یک ماهی کپور متوسط یا بزرگ هیچ آسیبی رو به اون نمی رسونه چون مویرگ های خونی در وان قسمت ها وجود نداره ، البته فراموش نکنید زمانی که با ماهی در حال جنگیدن هستید و از آب آن را خارج کردید امکان صدمه وارد شدن به ماهی وجود داره و نباید به آن استرس و فشار زیاد وارد کرد استرس حتی می تونه توسط  نور هد لاک یا چراغ پیشانی و یا فلش یه دوربین عکاسی در شب منجرب مرگ تادریجی ماهی در اب شود در هنگام رها سازی

3.
 در کل ماهی کپور ماهی که میشه اونو بدون هیچ صدمه ای رها سازی کرد و ماهی های کپور در سایز های خیلی بزگ مثلا  8 یا 10 کیلویی قسمتی که قلاب در فک آن ماهی گیر می کند به اندازه ای لب ماهی مقاومه که قلاب به راحتی از لب ماهی خارج نمی شود این دلیل بر صدمه کم دیدن ماهی می باشد و هیچ پارگی در آرواره ماهی به وجود نمی آید.

4.
 اگه فردی از من به پرسه که بگه چرا ماهی های که با قلاب گرفتی و زخمی کردی رو چرا آزاد می کنی بهش می گم دوست عزیز من تمام سعی و تلاشمو می کنم که ماهی آسیب نبینند  با علم و تجهیزاتی که دارم اگه ماهی هم صدمه به بینه مطمعن باش اون آزاد نمی کنم. بهش می گم که ماهی رو زمانی به کنار آب میارم که دیگه خسته شده و تسلیم من شده و دیگه تقلای نمیکنه و ماهی رو فقط با چاک یا همون تور دستی از آب خارج می کنم و هیچ وقت نمی زارم که ماهی با زمین تماس داشته باشه اگه هم می خواهم اون ور روی زمین بزارم پارچه خیسی زیرش می زارم و اگه بخوام زمانی ماهی رو پیش خودم قبل از رها سازری نگهدارم اونو تو سبد زند نگهدارنده میزارم و از این حرف ها حسابی رو موخش راه می رم با حرفام دیگه از این سئوالا از من نمی پرسه.

5.
 الابته باید این رو هم بدونیم که نظر همچین افرادی نظر خیلی از پرفسور های بزرگ هستند که تحقیقاتی انجام دادن که می گن ما حق نداریم ماهی های که با قلاب گرفتیم ور آزاد کنیم و در کشور های هم همچین قانونی وجود داره که ما باید بدونیم حدفمون الز ماهیگیری چیه و حق اینو نداریم کا به عنوان تفریح ماهی هارو بگیریم و آزاد کنیم

6.
 در مورد صید و رها سازی ماهی قزل آلا بگم که این ماهی بسیار حساسه من 70% ماهی های که با لانسه می گرفتم دیگه شرایط رها سازی نداشتند و با ورتون نمی شه ماهی های که با سیستم فلای گرفتم 99% شانس ازاد سازی داشتند و ما هنگامی باید بگیرو رها کن رو در ماهیگیری قزل آلا انجام بدیم که بدونم داریم از سیستم ماهیگیری استفاده می کنیم که ماهی کمتر صدمه می بینه

Trout  flies dry




























































































































































































































































































































هدف من و امسال من درماهیگیری ورزشی فقط ترویج این رشته ماهیگیری ورزشیه حالا به هر قیمتی که شده سعی می کنیم که در فرهنگ سازی این رشته در ایران کمک کنیم برای همین به خودمون اجازه نمی دیم که اطلاعات ماهیگیری که بدست آوردیمو با خود به گور به بریم و آنها را جزء اسرار ماهیگیری خودمان نمی دانیم و بدون هیچ چشم داشتی و فیلتری به هر نحوی که شده در اختیار تمام علاقمندان و مشتاقان قرار می دهیم حتی خیلی ها حاظر هستند که برای بدست آوردن این اطلاعات ماهیگیری وتجربه های شخصی ما  هزینه کنند همان گونه که مدتی تمام دست نوشته های اینجانب به فروش می رفت در بازار ماهیگیری ولی زمانی که متوجه شدم عده ای دست به سوء استفاد از مطالب من برای کاسبی زدند همه چیز رو به هم زدم و تمام نوشته های توسط خودمو در قالب کتاب یا کتابیچه در اینترنت دانلود رایگان گذاشتم مواردی هم به من اطلاع دادن یاخودم دیدم که کتاب خانه های آنلاین این پی دی اف های ماهیگیری را برای فروش گذاشتند یا در هنگام خرید محصولات ماهیگیری یک نصخه از کتاب ها را به صورت اشانتیوم یا تخفیف بر روی یک سیدی به مشتری ها می دادند.
تنها خواهشی که دارم از دوستان عزیم کسانی که این کتاب هارو دانلود می کنند لطفا این نسخه هارو به دوستان خودتون بدید یا برای انها ایمیل کنید یا لینک دانلود رو برای اونا بفرستید. می دونم اطلاعات زیاد خوبی نیست ولی خیلی ها هستند که این اطلاعات پایه می تونه اونا رو تو ماهیگیری راهنمایی کنه.
ارادتمند شما ابی فیشر
ابراهیم عابدی فرد







No comments:

Post a Comment

صید استیل هد با چوب دبل هند با ابی فیشر

  صید استیل هد با چوب دبل هند با ابی فیشر ماهیگیری با سیستم دبل هند: تجربه‌ای شگفت‌انگیز در صید استیل‌هد ماهیگیری با چرخ‌های دبل هند (Double...