Search This Blog

Friday, December 28, 2012

چگونگی صید یک ماهی کپور

چگونگی صید یک ماهی کپور

 


در این مقاله با چگونگی صید ماهی کپورآشنا می شوید. ماهی کپور ماهی می باشد که هر ماهیگیر تازه کار برای شروع ماهیگیری با این ماهی شروع می کند و سیستم صید ماهی کپور یکی از محبوب ترین سیستم های ماهیگیری در سرتا سر دنیا می باشد.

 


ما برای شروع کار ابتدا باید لوازم مخصوص صید را که کاملا به صورت ساده می باشد را تهیه کنیم که این لوازم  عبارت اند از :
چوب مخصوص صید ماهی کپور
موتور ماهیگیری
نخ و لوازم مانند قلاب ، سرب ، پایه ،هرزگرد ، چاک و . . .
چوب های صید کپور فاکتور های خود را دارد که عبارتند از طول مناسب و اکشن ایده آل. اکشن همان تحمل پرتاب وزنه می باشد
طول چوب های صید ماهی کپور از متراژ 3.60 شروع می شود تا متراز 3.90 البته این استاندارد چوب ها می باشد یک ماهیگیر هم می تواند با چوب به طول 4 متر هم ماهیگیری کند یا به طول 3 متر ولی اصول کار و انتخاب مناسب همان متراژ بین 3.60 تا 3.90 می باشد اکثر ماهیگیران از چوب های تلسکوبی برای ماهیگیری کپور استفاده می کنند مشکلی نیست ولی برند های جهانی این سیستم چوب های چند تیکه می باشد که هنوز فرهنگ استفاده آن در ایران رایج نشده است.

 


نحوه قرار گیری چوب بر روی پایه ها
بیبشترین مارک های استفاده شده چوب در ایران مارک دایوا و البا استار و فایرفوکس می باشد مدل چوب زیاد مهم نیست چیزی که مهم است استاندارد بودن چوب و ارجیتال بودن آن است.
بعد از انتخاب چوب نوبت موتور ماهیگیری می باشد که انتخاب آن هم مثل چوب ماهیگیری مهم می باشد شما مجاز به استفاده از موتور های می باشید که حداقل گنجایش نخ بر روی آنها کمتر از 100 متر نخ 40 نباشد و بهترین میانگین گنجایش 200 متر نخ 45 می باشد که ماهیگیر می تواند با استفاده از آن در ماهیگیری کپور به هیچ مشکلی بر نخورد و مدل چرخ ها را معمولا با عداد 100 معرفی می کنند که موتور های صید کپور می تواند بین 45000 تا 7000 قرار بگیرد.

 


نخ های ماهیگیری هم به اندازه انتخاب چوب و چرخ ماهیگیری مهم می باشند که یک ماهیگیر باید در انتخاب آنها دقت فراوان داشته باشد. فاکتور های مهم انتخاب نخ در جنس و سایز و متراژ آن می باشد که سایز نخ های کپورگیری بین 40 تا 45 منوفلامنت یا نخ های ساده می باشد متراز اکثر نخ ها 100 متری می باشد و نخ های هم وجود دارد که مثلا به متراز 300 متر می باشند.

 


انتظار در ماهیگیری
بعد از انتخاب نخ و چوب و موتور مهم ترین وسایل همان تجهیزات کپور گیری می باشد مانند انتخاب زنگوله ماهیگیری ، پایه ، چاک ، سرب ، قلاب و جعبه ماهیگیری برای قرار دادن تجهیزات در آن می باشد
 
قلاب های کپور گیری سایز های مختلفی دارد مانند صفر یک و صفر دو مارک های مانند قلاب نروژی
زنگوله ها در هنگام ماهیگیری بر سر چوب نصب می شودن برای اطلاع دادن ماهیگیری از صید ماهی و نوک زدن ماهی شما باید در ماهیگیری بی جهت صدای زنگوله ماهیگیری را در نیاورید زیرا ماهیگیران به این صدا بسیار حساس می باشند.
سرب ها هم بر اساس اکشن چوب ماهیگیری انتخاب می شوند که برای شروع شما باید از سرب های بین سایز  یکو نیم تا دو استفاده کند تا زمانی که در پرتاب ها مشکلات رفع شد از سایز 3 استفاده کنید اکشن چوب هم باید با وزن سرب انتخابی تناسب داشته باشد در این صورت یا شما نمی توانید پرتاب بلند داشته باشید یا دهنگام پرتاب چوب شما صدمه می بیند.

 


پایه ماهیگیری هم برای قرار گرفتن چوب بر روی آن استفاده می شود که بسیار مهم می باشد که پایه ها به چند نمونه می باشند پایه های ساده که باعث قرار گرفتن چوب به صورت عمود بر روی آن می شود و شما می توانید حتی به کج قرار دادن آن بر روی زمین به چوب خود ضاویع بدهید.
پایه های وی شکل تک شاخه که باعث قرار گرفتن چوب به صورت خابیده وضاویع دار می باشد که برای سیستم های رانر استفاده می شود که تو ضیح کامل داده می شد.
شما در هنگام خرید خرده وسایل ماهیگیری هرزگرد هم از فوروشنده بگیرید و این هرز گرد ها هم بسیار در ماهیگیری حیاتی می باشند برای اتصال ریسه به نخ اصلی و ریسه ها همان اتصال قلاب و سرب به نخ نامیده می شوند.
 
توجه داشته باشید که در هنگام نصب قلاب و سرب از نخ اصلی استفاده نکنید نخ اصلی همیشه باید دست نخورده باقی به ماند و شما باید از یک حلقه نخ اضافی در ماهیگیری ریسه های ماهیگیری خود را درست کنید ریسه ها همان اتصال قلاب و سرب به نخ می باشند.
همیشه سایز نخ اضافی که برای ریسه زدن استفاده قرار داده می شود باید هم سایز هم قدرت کشش آن از نخ اصلی کمتر باشد و نامرعی.
مثلا اگر نخ اصلی شما سایز 45 به قدرت کشش 14 کیلو می باشد باید نخ ریسه شما شماره 40 به قدرت کشش 10 کیلو باشد.
برای اتصال ریسه به نخ اصلی شما حتما باید از هرزگرد استفاده کنید.

 


رها سازی ماهی بعد از صید
ریسه ها در سیستم کپوری اکثر به صورت سرب در انتها ونصب یک قلاب در وسط ریسه در یک انشعاب جداگانه می باشد وسر ریسه با یک گره هشتی به هرگرد متصل می شود.
اکثر ماهیگیران در سیستم ماهیگیری کپوری از ریسه های استفاده می کنند که توسط سرب به عماق آب فرو می رود و به این سیستم کف خواب می گویند.
برای ایجاد انشعاب در ریسه شما می توانید از گره ساده هشتی و تی استفاده کنید.
 
انتخاب طعمه هم فاکتر بسیار مهم در ماهیگیری می باشد که اکثر ماهیگیران در ماهیگیری کپور از طعمه های خمیر و افزودنی های به خمیر استفاده می کنند که این افزودنی از قبیل زدچوبه ، پودر سیر و تخم مرغ می باشد برای هرچه بیشتر بودارشدن طعمه شما حتی می توانید از افزودنی های مانند اسانس میوه جات وسبزی ها هم استفاده کنید.
برای درست کردن خمیر و ماندگاری بیشتر آن سرقلاب شما می توانید از پنبه در آن برای مقاومت و ماندگاری بیشتر طعمه سر قلاب استفاده کنید.
بعد از رعایت تمام اصول فیزیکی و مکانیکی در ماهیگیری کپور رعایت سکوت در ماهیگیری و طعمه پاشی هم بی تاثیر نیست در جواب گرفتن بهتر.

No comments:

Post a Comment

Ebi fisher

Ebi fisher Eleven years ago, I left my homeland, Iran, and embarked on a life-changing journey to Canada as a refugee. Back in Iran, I alway...